Ekim Ayında Çıkan Kitaplar
  1. Anasayfa
  2. Haberler

Ekim Ayında Çıkan Kitaplar

2021 Ekim ayında İletişim Yayınları'ndan çıkan kitaplara hep birlikte göz atalım!

0

Ekim Ayında Çıkan Kitaplar, En çok Okunan kitaplar 2021, Yeni Çıkan Kitaplar D&R, En yeni Kitaplar 2021, Yeni Çıkan Türk romanları, Son Çıkan Kitaplar 2021, D&R Kitap sorgulama, Kitapyurdu, Okunmasi gereken kitaplar, Ekim Ayında Çıkan Kitaplar, 

2021 Ekim ayında İletişim Yayınları’ndan çıkan kitaplara hep birlikte göz atalım!

  • Kum Saatinde Kumkapı

Yazar: Jaklin Çelik

Jaklin Çelik, Kum Saatinde Kumkapı’da, bizleri İstanbul’un tarihî semti Kumkapı’nın insanlarına, evlerine, sokaklarına, geçmişine dair duygu dolu ve capcanlı bir yolculuğa çıkarıyor. Yaşama uğraşının, kentin dokusunun, farklı kimliklerin ve kesişen hayatların anlatıldığı bu öyküler Çelik’in edebiyat serüveninin ilk ürünleri, ilk heyecanları…

Kum Saatinde Kumkapı

  • Dünya Unutana Kalır

Yazar: Deniz Poyraz

Deniz Poyraz, Dünya Unutana Kalır’da Y kuşağının büyüme hikâyesini, Trakya’nın otantik atmosferi içinden anlatıyor…

İşçi servisi durağa yanaştı mı sokağın hareketi, evlerin beton duvarları arasına çekilir. O kedersiz curcuna, akşam haberlerinin sevimsiz iklimi altında kaybolup gider. Dip dibe apartmanların aynı boşluğa bakan mutfaklarında yemek kokuları birbirine karışır. Kokuya kediler, kuşlar üşüşür. Her daireyi çekip çeviren
aynı fabrikanın maaşı olduğundan, mutfak masasına aşağı yukarı aynı çorba konur, farklı tencerelerde hep aynı yemekler pişer. Hal böyleyken kaygılar, öfkeler, sevinçler de birbiriyle benzeşir.

1990’ların sonları, 2000’lerin başları. Geçmiş, yorgun ve ümitsiz. Gelecek ise belirsiz… Mark almış başını gidiyor, seçimlerle birlikte ülke yeni bir döneme giriyor, kimilerinin zenginlikten başı dönüyor, kimilerinin cebi para görmüyor, Erovizyon’da tarih yazılıyor, teknolojinin hızına yetişilemiyor, Van Gölü Canavarı’ndan da beter yeni canavarlar türüyor…

Dünya Unutana Kalır

  • Ses, Anlam ve Mazi

Yazar: Pınar Aka

Pınar Aka, Ses, Anlam ve Mazi adlı çalışmasında Yahya Kemal’in şiirini kişisel ve kültürel yönleriyle ele alıp bu unsurların şiirin inşasına nasıl katkıda bulunduklarını araştırırken, Doğu-Batı, geleneksel-modern, imge-ses gibi ikili karşıtlıkların nasıl etkileşime girip şiirsel bir denklemde bir araya geldiğini sorguluyor.

Ses, Anlam ve Mazi

  • Narsisistler İktidarda

Yazar: Marie-France Hirigoyen

Çeviri: Ayşen Gür

Daha önce Manevi Taciz: Gündelik Hayatta Sapkın Şiddet kitabıyla geniş okur kitlesine ulaşan yazar, sosyoloji ile psikolojinin kesişim noktasında yeşeren çözüm ihtimaline işaret ediyor ve narsisizm kuşatmasından kurtulmayı sağlayacak çıkış yolları öneriyor. Ortak geleceğimiz üzerine kafa yoran herkes için vazgeçilmez bir kaynak.

Narsisistler İktidarda

  • Resim ve Heykel Müzesi: Bir Varoluş Öyküsü

Yazar: Ayşe H. Köksal

Bu kitap, kurulduğu günden itibaren, varlıkla yokluk arasında gidip gelen Resim ve Heykel Müzesi’nin varoluş mücadelesini anlatmaktadır. Bu müzeyi yaşatabilme yolunda bir çabadır. Bu konudaki girişimler için bir kılavuzdur.

Resim ve Heykel Müzesi

  • Çağdaş Sanat: Bir Tarihçe

Yazar: Julian Stallabrass

Çeviri: Esin Soğancılar

Çağdaş Sanat, küreselleşmiş dünyanın kültürel çoğulluk görüntüsünün ardındaki Batı merkezli homojenliği, “sınırsız serbestlik” şiarıyla maskelenen sansür ve dışlama mekanizmalarını açıklıyor. Çağdaş sanatın, devletlerin ve şirketlerin güdümündeki seyrini izliyor.

Çağdaş Sanat

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir